Niets is vervelender dan wanneer dure energie wordt verspild. De EM-FLEX afdichting L-serie voor algemene laad- en lostechnologie zoals docklevellers en heftafels, sluit gaten van 4 tot 55 mm stevig af en beschermt tegen energieverlies en ongedierte.

Energiebeheersysteem eisen voor grote bedrijven

Bedrijven die niet tot de kleine, maar tot de grote en middelgrote ondernemingen behoren, zijn sinds 2016 wettelijk verplicht om een energiebeheersysteem te implementeren en maatregelen te nemen om hun energiebalans te verbeteren. Vooral in bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie, vleesverwerking, handel en hygiëne weten hoe groot de energieverliezen vaak zijn, zeker rond laadbruggen en industriedeuren. De nieuwe L-serie afdichting van EM-FLEX is een eenvoudige, kostenbesparende en duurzame manier om te voldoen aan de eisen van de wet op energiediensten en andere maatregelen voor energie-efficiëntie.

Warmte of kou worden uit het gebouw geweerd

De EM-FLEX afdichting vermindert de tochtdoorlaat met 94 procent!. Minder tocht betekent minder energieverlies – warmte of koude worden in het gebouw bewaard en energiekosten worden bespaard. De afdichting kan op elke dock worden bevestigd, ongeacht merk en type, flexibel op maat gemaakt en individueel aangepast. Gedeeltelijke vervanging is ook mogelijk.

Kostbaar, duurzaam en veilig

De EM-FLEX afdichting voor laadtechnologie, laadplatforms en heftafels bestaat uit een speciaal, hygiënisch materiaal met een aanzienlijk langere levensduur dan conventionele afdichtingen van rubber of borstels, waardoor tot 50 procent wordt bespaard op de rubber en of borstelafdichtingen, en wel 85 procent op vervolgkosten c.q. onderhoudskosten. Openingen van 4 – 55 mm zijn absoluut strak afgedicht – een voordeel dat ook bij het reinigen van pas komt, omdat het reinigingswater niet doorloopt en in andere gebieden binnendringt waar dit ongewenst is.

Met de L-serie afdichtingen kunnen bedrijven ook gemakkelijk en goedkoop de waarschuwingsmarkering vernieuwen in overeenstemming met de wettelijke vereisten voor gezondheids- en veiligheidslabels op de werkplek (BGV A8). De tochtafdichting kan indien nodig worden gerepareerd. Dankzij de magnetische bevestiging wordt het risico op ongelukken geëlimineerd door het ontbreken van uitstekende metalen onderdelen. De montagevriendelijke plaatsing werkt indien nodig met een adapter voor niet-magnetische oppervlakken.

Dicht tot in de hoeken

Hygiënisch

Energie en CO2-besparen

Eenvoudige montage