Een EM-FLEX afdichting voorkomt tocht en verlaagt uw energiekosten.

Tochtende deuren, industriedeuren en laaddocks zonder afdichtingen of met defecte borstel- of rubberen afdichtingen zorgen ervoor dat tocht in de winter ongemakkelijk door naden en kieren trekt.

Afdichtingssystemen van EM-FLEX stopt de tocht. Ze houden niet alleen de kou en de wind buiten, maar voorkomen ook het binnendringen van stof en roetdeeltjes. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven in de voedingsindustrie waar hygiëne belangrijk is. Dat geldt ook voor alle andere bedrijven, winkels en openbare gebouwen om ervoor te zorgen dat werknemers en klanten optimaal worden beschermd.

Er zijn ook duidelijke wettelijke vereisten voor werkgevers. De ARBO- stelt: “Onaanvaardbare tocht mag niet voorkomen in gebieden waar mensen verblijven of werken”.

Voorkom economische schade

Het gevolg van tocht op de werkplek is verhoogt ziekteverzuim door verkoudheid, nekklachten en spierspanning. Dit leidt tot aanzienlijke economische schade: de prestaties van de werknemers dalen en het ziekteverzuim stijgt aanzienlijk. En bovendien nemen de energiekosten toe.

Een EM-FLEX afdichting vermindert tocht met 94%!

Dit alles wordt voorkomen doordat er een effectieve tochtbarriere wordt geboden. Blower-Door-tests hebben aangetoond dat het gepatenteerde systeem de tocht met 94% vermindert. Dit heeft ook een positief effect op de energie- en CO2-balans! Het materiaal biedt altijd een naadloze afwerking, zelfs op oneffen vloeren. Dit zorgt er ook voor dat verschillende temperatuur zones in bedrijfsgebouwen gescheiden blijven. Voedselopslag en koelketens kunnen zo beter worden beveiligd. De afdichting is eenvoudig te reinigen met een waterstraal.

De oplossing: EM-FLEX afdichtingen

EM-FLEX tochtremmers zijn efficiënt, economisch en eenvoudig te installeren zonder boren, klinken of schroeven ook op niet metalen ondergrond. Het maakt niet uit of u buitendeuren, tussendeuren of doorgangsdeuren naar voedselwinkels of productieruimten wilt afsluiten. Zelfs voor schuifdeuren biedt EM-FLEX een speciale en goed doordachte oplossing om ongewenste tocht te voorkomen.

Dicht tot in de hoeken

Hygiënisch

Energie en CO2-besparen

Eenvoudige montage