EM-FLEX afdichtingen zorgen voor kwaliteit in pulp- en papierproductie.
Bij de productie van artikelen uit pulp zijn hygiëne en zuiverheid in alle fasen van het fabricageproces belangrijk. Enerzijds is de zuiverheid van het papier bepalend voor de kwaliteit van het gedrukte beeld voor tijdschriften, magazines of brochures. Anderzijds worden cellulose-artikelen gebruikt in gevoelige sectoren zoals de levensmiddelenindustrie, in hygiëne-artikelen of voor medische producten. Met een tocht en ongediertewering van EM-FLEX kunt u er zeker van zijn dat de kwaliteit aan de hoogste eisen voldoet. De tevredenheid van de klanten van uw papierfabriek en ook de gezondheid van de eindverbruikers van hygiëneartikelen staan op het spel.
EM-FLEX kier afdichtingen zorgen ervoor dat besmetting en contaminatie, van uw producten door ongedierte of besmetting door tocht met vervuilde lucht en stof gericht kunt worden voorkomen.

Hygiëne en veiligheid die niet veel kosten

Zelfs de kleinste hoeveelheden uitwerpselen, haren of insectendelen kunnen ziektekiemen en ziektes overdragen. En daarmee worden de strenge hygiëne voorschriften van de Federale Hygiëneverordening overtreden, en zo hele productiebatches vernietigt. Niemand wil vuil of dode insecten aantreffen in zijn toiletpapier of voedselverpakking. Dit hoge risico van financieel verlies voor uw papierfabriek of pulp verwerkingsbedrijf kan duurzaam vermeden worden, door een kleine investering in EM-FLEX kierafdichtingen. Omdat EM-FLEX de optimale afdichtingen heeft voor al uw deuren en docklevellers.

Hou de insecten buiten!

Vooral in de herfst, wanneer de buitentemperaturen dalen worden insecten en ongedierte naar slecht afgedichte gebouwen gelokt. EM-FLEX spleetafdichtingen voorkomen op een betrouwbare manier dat knaagdieren de productie-installaties en opslagruimten van uw papierfabriek binnendringen. Tegelijkertijd krijgen insecten geen kans om naar binnen te glippen dankzij het betrouwbare vloer afsluitsysteem. Een bescherming tegen ongedierte door alle industriedeuren en laadbruggen consequent uit te rusten met EM-FLEX producten. Dit beschermt de kwaliteit van uw papier- en hygiëneproducten en tegelijkertijd de gezondheid van uw medewerkers.

EM-FLEX spleetafdichting

Zijn geschikt voor alle deuren, roldeuren en laadbruggen in de papierindustrie. Ze bestaan uit een hygiënische, flexibele en magnetische speciaal-weefsel. Ze zijn veel duurzamer dan conventionele rubberen strips of borstelafdichtingen. En ze passen zich volledig aan de kieren aan en kunnen niet door knaagdieren worden doorgeknaagd. Ze bieden een langdurige bescherming, zelfs voor vlucht en nooduitgangsdeuren. Dankzij hun lange levensduur besparen ze tot wel 85 procent van de vervolgkosten die zouden ontstaan bij onderhoud en vervanging door slijtage of beschadiging van conventionele afdichtingen.

Stop tocht als hygiënerisico in de papierproductie!

Stof en vervuiling die ontstaan ​​tijdens het papier productieproces of tijdens het papier recyclingproces. Die zelfs in moderne productie faciliteiten worden vermeden door middel van moderne afzuig- en reinigingssystemen. Maar hoe zit het met de van buitenaf aangevoerde luchtvervuiling die op uw cellulose machines of in uw nog vochtige producten kunnen komen? Om deze vervuiling te voorkomen, is het belangrijk om luchtstromen te vermijden die van buitenaf, maar ook van interen kommen en turbulentie kunnen veroorzaken. Tocht wordt voornamelijk veroorzaakt door deuren, roldeuren en laadbruggen die niet volledig zijn afgesloten. Beschadigde borstelafdichtingen en beschadigde profielen of poreuze rubberen strips zorgen ook voor luchtstromen die dan niet meer te beheersen zijn.

EM-FLEX spleetafdichting brengen veiligheid in uw papierproductie

De blowerdoor-test bewijst: EM-FLEX kierafdichtingen verminderen tocht met wel 94 procent! De afdichtingen zijn precies aangepast aan de af te dichten spleet. Zelfs op oneffen vloeren wordt een naadloze vloerverbinding gecreëerd. Luchtstromingen en turbulentie worden daardoor vermeden

Eenvoudige montage – betrouwbaar dicht!

Het materiaal van de EM-FLEX spleetdichtingen zijn magnetisch: Dit betekent dat de EM-FLEX spleepafdichtingen worden niet-destructief gemonteerd, door zonder te schroeven, klinknagels te zetten of te boren. Op alle metalen deuren, metalen Roldeuren of Laadbruggen kunnen ze worden bevestigd. Maar ook voor niet-magnetische deuren, roldeuren en docklevellers hebben we montageoplossingen beschikbaar door bijvoorbeeld gebruik te maken van EM-FLEX Adapterband. Met EM-FLEX spleetafdichtingen kunt u spleten van 4 – 55 mm betrouwbaar dicht afdichten. De spleetafsluiting is zo dicht dat er zelfs bij het schoonmaken geen water onder de deur loopt.

Conclusie:

Door het gebruik van EM-FLEX spleetafdichtingen is vooral nuttig voor bedrijven in de papier verwerkende industrie. Het waarborgt een hogere productkwaliteit en het voorkomt hygiënerisico’s. Op deze manier kan er een aanzienlijke productieverliezen worden vermeden. Ook het ziekte verzuim van uw personeel door het terug brengen van tocht speelt hier bij ook een grote rol. Vraag het ons en we ondersteunen u graag bij het kiezen van het juiste systeem.

Dicht tot in de hoeken

Hygiënisch

Energie en CO2-besparen

Eenvoudige montage