Stop duren energie verlies door kieren nu met CWR International / em-flex afdichtingen!

Tochtige docklevellers & Overheaddeuren in tijden van de gas en energiecrisis?

Sluit nu alle gaten en kieren in je gebouw! Vooral nu, vanwege snel stijgende energieprijzen, is het voor bedrijven van belang elke kans aan te grijpen om energie te besparen. Deze drie verwijzing voorbeelden tonen aan hoe weinig moeite het kost om een grote stap te zetten naar een betere energiebalans.

 

1. DHL pakketcentrum Ludwigsfelde: de pakketdienst verlener zorgt voor meer energie-efficiëntie met em-flex kierafdichtingen

Het in 2020 opgeleverde DHL-pakketcentrum in Ludwigsfelde is een ambitieus project van een bijzondere omvang: hier worden door in totaal 600 medewerkers in drieploegendienst 50.000 pakketten per uur verwerkt. De sorteerhal is 37.000 vierkante meter groot en heeft 288 laadpunten inclusief laadbruggen. Juist deze zijn een belangrijk zwak punt in de strijd tegen tocht.
De Deutsche Post DHL Groep heeft zich in haar duurzaamheidsstrategie tot doel gesteld om in 2050 nul uitstoot te bereiken. Ook de bouw van CO2-neutrale bedrijfsgebouwen en de aanpassing van bestaande gebouwen staan op de agenda. De huidige energiesituatie vraagt echter op korte termijn om duidelijke maatregelen.

Tobias Meyer, bestuurslid Post en Pakketten Duitsland:
“Als Deutsche Post en DHL willen we vooruit en onze leidende positie
in Duitsland op het gebied van duurzaamheid uitbouwen.”

Voor de verantwoordelijken was het daarom belangrijk dat de gebruikte energie niet alleen milieuvriendelijk werd opgewekt in onze eigen warmte gecontroleerde warmtekrachtkoppeling, maar ook zo efficiënt mogelijk werd gebruikt. Dit is de reden waarom de afdichtingen van CWR International / em-flex in het spel kommen.
Om tocht bij de laadbruggen / dock levellers te stoppen, het energieverbruik te verminderen en daarmee CO² te besparen, worden de 288 docklevellers van de pakketcentrale stapsgewijs uitgerust met CWR/em-flex kierafdichtingen voor laadbruggen, docklevellers en hefplatforms. Aangezien de montage van de kierafdichtingen zo eenvoudig is dankzij de niet-destructieve maar magnetische bevestiging, kan de installatie worden uitgevoerd door de eigen technici van DHL.
(Informatie over het installeren van de CWR/em-flex kierafdichtingen op: www.em-flex.eu/producten/docklevellers-en-laadbruggen)

 

2. Logistiek centrum DHL in Nauen: “Zeer tevreden!”

Het pakketcentrum van DHL in Nauen-Börnicke is verantwoordelijk voor Noordwest-Berlijn. Ook hier lag de focus op het consequent uitvoeren van de duurzaamheidsstrategie van DHL en het drastisch verminderen van het energieverbruik door tocht. Hiervoor werden in eerste instantie 29 dock levellers als test uitgerust met de CWR/em-flex afdichtingen. De feedback was duidelijk – de klant was zeer tevreden met de ondersteuning van CWR International / em-flex, met de gemakkelijke montage door de inhouse eigenen technici en de energiebesparing die al snel duidelijk werd.

“De em-flex afdichting op de 29 test laadbruggen vermindert de tocht aanzienlijk.”

Na deze positieve ervaring is het achteraf uitrusten van andere laadbruggen, industriële poorten en deuren met kierafdichtingen van CWR international / em-flex een consequente en logische stap.

 

3. Precisielanding op TP Aerospace Duitsland:

Oliebestendigheidstest geslaagd!
Het Deense bedrijf TPAerospace is een van de toonaangevende globaal leveranciers van wielen en remmen voor vliegtuigen en ruimtevaartuigen. Naast het hoofdkantoor in Kopenhagen is het vertegenwoordigd op tien locaties op vier continenten wereldwijd – waaronder in Norderstedt in Duitsland. Van hieruit ontstond de vraag hoe oliebestendig de CWR/em-flex afdichtingssystemen voor industriële deuren zijn. Conventionele borstelafdichtingen of rubberen strips kommen hier al snel aan hun grenzen, vooral in hangars waar veeleisend onderhoudswerk aan vliegtuigen wordt uitgevoerd. Hier zijn oplossingen nodig die een goede slijtvastheid combineren met een goede minerale oliebestendigheid. Omdat de CWR/em-flex kierafdichtingen bestaan uit een waterdicht, hygiënisch speciaal weefsel met een extreem robuust en glad oppervlak, het werd besloten om een systeemtest uit te voeren.

“We hebben het systeem getest op weerstand tegen minerale olie
en we gaan onze deuren ermee uitrusten.”

Een korte zin die een duidelijke conclusie to the point brengt: CWR/em-flex oplossingen werken gewoon. We gaan ervan uit dat verdere mogelijke toepassingen niet lang op zich zal laten wachten.

 

Conclusie:

Natuurlijk lost het afdichten van industrie- en opslagcomplexen tegen tocht geen fundamentele energieproblemen op. Maar elke kleine stap telt. Vooral als het veel bereikt met weinig moeite. Uit blowerdoortests is gebleken dat het consequent uitrusten van alle deuren, poorten en docklevellers / laadbruggen met CWR International / em-flex kierafdichtingen de tocht met tot wel 94% vermindert kan worden. Tegelijkertijd kan deze maatregel gemakkelijk en tegen geringe kosten worden uitgevoerd, omdat hij gemakkelijk magnetisch kan worden geïnstalleerd. Ook voor uw bedrijf zelfs bij niet magnetische ondergrond hebben we het passende adapterband.

 

De voordelen op een rij:

  • Energiezuinig: ze voorkomen energieverlies en houden de warmte binnen
  • Flexibel: snel bevestigd. Eenvoudige montage achteraf voor bestaande systemen.
  • Hygiënisch veilig: ze houden tocht, ongedierte en knaagdieren betrouwbaar buiten.
  • Nauwelijks moeite: door de eenvoudige montage kunt u bijna iedere bestaande dock-levellers / Laadbruggen, industriepoorten en deuren achteraf uitrusten met een kierafdichting van CWR International.

 

Wilt u meer weten over onze CWR international / em-flex afdichtingen?
Neem dan gerust contact met ons op.

CWR International
Rothenberger Str. 34a
DE-48493 Wettringen
Tel. +49 (0) 2557 929576 Mob. +491725379397
Tel. +31 (0) 33 2585654 Mob.+31 622853648
www.em-flex.eu info@em-flex.eu