Wat doet u om kieren en Spleten onder overheaddeuren, roldeuren en deuren in uw bedrijf af te dichten? Gebruikt u nog steeds oude kwetsbare borstelafdichtingen of rubber afdichtingen? Of zoekt u een betrouwbaarder alternatief? EM-FLEX kierafdichtingen sluiten betrouwbaar al uw deuren types af en stoppen zo tocht in uw bedrijfsgebouw!

Tochtstoppers van em-flex zijn dichter en duurzamer en u bespaart tot wel 50% in vergelijking met conventionele bezem- of rubberen afdichtingen. En dankzij de lange levensduur van de robuuste EM-FLEX afdichtingen reduceert u ook de vervolgkosten om wel 85%. Elke tochtstrip op een deur in uw bedrijf verlaagt uw energiekosten en beschermt de gezondheid van uw medewerkers. Er zijn ook hygiënische aspecten de juiste keuze.

Met een “harige” borstel oplossing kan er geen sprake zijn van een echte tochtstrip omdat een borstel niet winddicht is. De slijtage zijn te groot en de gaten die zich in de loop van de tijd in de deur bezem ontwikkelen, zijn te breed om af te kunnen dichten. Borstels en rubberen afdichtingen zijn gevoelig voor bijvoorbeeld knaagdieren die zich daar door kunnen vreten. Bovendien zijn ze niet flexibel genoeg, en daarom nauwelijks geschikt om als tochtstrips op draaideuren te gebruiken.

Maar vooral in de voeding en Farmaceutische Industrie kunnen vervuiling door vochtigheid en stof die met de tocht de ruimtes binnen kunnen komen, economische gevolgen hebben. Maar ook in alle andere bedrijven is het van belang dat medewerkers en klanten worden beschermd tegen tocht en turbulentie van verontreinigde luchtdeeltjes in alle openbaren ruimtes.

EM-FLEX afdichting Borstelafdichting Rubberafdichting
Energiebesparing + x x
Vuilwater werend + x beperkt
Hoge hygiene zekerheid + x x
Anti infectie + x x
Tochtreductie tot max 94% maximaal 40% maximaal 40%
Ongedierte stop + x x
Barriere tegen muizen + x x
In deurkleur leverbaar + x x
Veiligheidmarkering + x x
Ruimte opening van 4 tot 55 mm tot maximaal 25 mm tot maximaal 25 mm
Lage opbouwhoogte van 2 tot 3 mm minstens 5mm minstens 5mm
Beperkt onderhoud + x x
Lange levensduur + x x
Eenvoudige montage + x x

Een EM-FLEX spleetafdichting is een echte tochtstopper: het vermindert tocht met 94%!

Hoe weten we dat precies? Om u absolute zekerheid te geven, hebben wij zogenaamde blowerdoortesten laten uitvoeren. Als verschildrukmeetmethode worden deze normaal gesproken gebruikt om de luchtdichtheid van een gebouw te meten. Zo kunnen lekkages in de gebouwschil worden opgespoord of kan de luchtverversing worden bepaald. Zij hebben aangetoond en ons bevestigt dat met ons gepatenteerde systeem tocht met 94% wordt verminderd – dat wil zeggen bijna volledig gestopt. Conventionele borstel- of rubberen afdichtingen halen hier slechts een waarde van ongeveer 40%. En terwijl conventionele afdichtingen in de regel alleen kunnen worden gebruikt voor openingen tot maximaal 25 mm, dicht een EM-FLEX-kierafdichtingen openingen tot 55 / 60 mm betrouwbaar zonder problemen af tegen tocht.

Zelfs op oneffen vloeren bieden EM-FLEX tochtafdichtingen altijd een naadloze afwerking van uw deuren. Deze is zo strak dat er niets onder de deur komt: geen tocht, geen stof, geen insecten en knaagdieren. En vuil water kan in de regel ook niet meer van buiten naar binnen of van de een ruimte naar de andere ruimte. Daarnaast kunnen in bijvoorbeeld industriële ruimtes met verschillende temperatuurzones beter gescheiden blijven. Vooral als het gaat om het behouden van temperatuur van gevoelige producten waar de koelketen gehandhaafd moet worden. En daarom is Zo’n echte tochtstopper zo enorm belangrijk.

Een ander voordeel van een EM-FLEX tochtafdichting is het onderhoudsgemak. Je hebt geen reserveborstels of reparaties nodig. En je reinigt de afdichting eenvoudig met een lichte waterstraal of met een sopje en een sponsje of handstoffer.

De echte tochtwerende afdichting is eenvoudig te monteren!

EM-FLEX tochtstrips zijn zeer eenvoudig te installeren op elke deur zonder boren, klinken of schroeven. De em-flex tochtafdichting hecht magnetisch aan bijna elke deur. Heb je geen metalen deur? Geen probleem! Ook hiervoor biedt em-flex kierafdichtingen u een oplossing. Of u nu buitendeuren, nooduitgangsdeuren of doorgangsdeuren naar voedselopslag- of productieruimten wilt afdichten. Met het ODBM-systeem biedt em-flex ook een bijzondere en doordachte oplossing voor schuifdeuren tegen ongewenste tocht, vuil en ongedierte.

Dicht tot in de hoeken

Hygiënisch

Energie en CO2-besparen

Eenvoudige montage